Новини

«Гластонбері» 2014: 30 арештів і 85 злочинів упродовж перших 48 годин

21 сентября 2017

Поліція та охорона, задіяні на фестивалі «Гластонбері», звітують, що упродовж перших двох діб на заході скоєно 85 злочинів, тридцятьох порушників удалося затримати. Щоправда, показники можна вважати більш втішними, ніж у 2013, позаяк число злочинів зменшилося на 30%.

Найпоширеніші на події – крадіжки. Полісмени зазначили в своїй заяві, що їм удалося відстежити за допомогою спеціального додатка поцуплений мобільний телефон.

«Таким чином ми перевірили функціональність цього додатка й рекомендуємо усім, хто його ще не встановив, зробити це»,– повідомила правоохоронець на ім’я Ліз Х’юджес.

На думку поліції, показник злочинів насправді невеликий, коли йдеться про масштаби заходу: «Ми також заарештували трьох чоловіків за підозрою в крадіжці. Це доводить, що людей, які приїжджають сюди з намірами щось украсти чи зіпсувати комусь настрій, небагато. Арешти – це позитивний крок, оскільки вони нагадують усім, що ми піклуємося про відвідувачів події».

За підрахунками, цьогорічний «Гластонбері» збере щонайменше 120 тисяч меломанів. Вони мають нагоду побачити й почути виступи таких виконавців і гуртів як MIA, Роберт Плант, Доллі Партон, Metallica, Arcade Fire та інших.