Новини

Американці нагородили найгірші фільми

21 сентября 2017

Поки Американська академія кіномистецтва визначала найкращих, члени фонду «Золота малина»  обрали найгірших. Одразу сім золотих ягідок цього року зібрали вампіри з останньої частини саги «Сутінки». Погана гра Крістен Стюарт затьмарила роботу її конкуренток Кетрін Хейгл, Мілли Йовович та Барбари Стрейзанд. Журі премії відзначило й акторів другого плану — Тейлора Лотнера та Маккензі Фой, а також роботу режисера фільму — Білла Кондона.

Свою малину за найгіршу другорядну роль у стрічці «Морський бій» забрала співачка Ріанна. А от Ніколаса Кейджа, коміка Едді Мерфі та регулярного номінанта останніх років Роберта Паттінсона врятував Адам Сендлер, який отримав золоту малину за найгіршу роль у фільмі «Мій пацан». Ще одну ягідку актору дали цього року за сценарій. Утім, свій минулорічний тріумф Адаму повторити не вдалося. У 2012 Сендлер переміг у десяти номінаціях із фільмом «Джек і Джилл», що стало рекордом за всю тридцятитрирічну історію антипремії.

Варто відзначити, що лауреатів «Золотої малини» традиційно оголошують напередодні вручення «Оскарів». Та, на відміну від найпрестижнішої церемонії в американському кінематографі, за антинагородами особисто приходять лише одиниці.