Новини

Батько Авічі розповів про роботу фонду на честь сина, котрий запобігає самогубствам

27 мая 2020

Тато Авічі Клас Берґлінґ поділився тим, як функціонує «Фонд Тіма Берґлінґа».

Завдання установи – запобігати самогубствам. Її заснували на честь шведського діджея після того, як він наклав на себе руки 2018 року.

Ще один напрям діяльності фонду стосується того, про що Авічі піклувався протягом життя. Це – проблеми, пов’язані зі зміною клімату та тваринами, що зникають. Але основна робота організації – запобігання самогубствам.

В інтерв’ю для «Billboard» Клаус описав роботу фонду за перший після створення рік. Ішлося про масштабне об’єднання зусиль організацій й експертів з психічного здоров’я.

Клаус сказав:

«Ми вельми довіряємо організаціям, з якими працюємо. Вони мають експертів, і ці експерти є тими, хто нас скеровує. Те, на чому ми зосередилися, допомагає двом організаціям створити цілодобову довідкову службу, що функціонуватиме триста шістдесят п’ять днів на рік, оскільки її немає тут у Швеції. Це дуже дивно. Я не повинен критикувати уряд Швеції, але нам цього дуже не вистачає.

Цілковито очевидно, що профілактичні заходи – це найефективніші заходи, яких можна вжити, а до них удаються найрідше. На жаль, це так. Перша організація «Bris» – для дітей. Також ми працюємо з організацією під назвою «Mind», яка обслуговує старші за цю вікові групи. Ми зосереджені на дітях, молоді та дорослих».

Ще одна робота, яку виконує установа – це партнерство з метою організації лекцій у школах про шкоду наркотиків й алкоголю.

«Я відвідав кілька таких лекцій, і вони вкрай захопливі. Реакція молоді була надзвичайною. Ми намагаємось допомогти їм розширитися, щоб охопити більше молоді в школах», – додав Клаус.

Говорячи про спадщину свого сина, Клаус мовив:

«За час після його смерті ми отримали такі чудову відповідь. Ми не отримали нічого негативного. Ми відкрили вебсайт для шанувальників, щоб обговорювати їхні почуття. Я б сказав, що навколо Тіма й того, що він відстоював, вельми стійка й позитивна атмосфера.

Він був дуже прямим, чесним, веселим. Мав палку пристрасть до природи, тварин і справедливості. Він не любив несправедливості… Ми вельми за ним сумуємо.

Ми отримали листи від шанувальників, які пишуть: «Тім урятував мені життя»… Я дуже сподіваюся, що служби довіри можуть зупинити самогубства та допомогти змінити думку людям, котрі налаштовані на суїцид».

Торік під час «Концерту-присвяти Авічі з обізнаності про психічне здоров’я/The Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness», котрий відбувся в Стокгольмі 5-го грудня, виступили Адам Ламберт, Девід Ґетта, Ріта Ора й інші. За допомогою заходу зібрали гроші на підтримку фонду.