Новини

Бен Аффлек показав свій новий фільм у Торонто

21 сентября 2017

Бен Аффлек презентував у Канаді свою нову режисерську роботу. Фільм «Арго», заснований на реальних подіях, першими побачили гості Міжнародного кінофестивалю в Торонто.

Американський актор, сценарист і режисер Бен Аффлек ні на хвилину не сумнівався, що прем’єру свого свіжого фільму «Арго» здійснить у Торонто. На таке рішення його підштовхнув уже самий сюжет стрічки. Кінокартина заснована на реальних подіях, які відбулися 1979 року минулого століття. В Ірані тоді панувала революція. Військові захопили посольство США у Тегерані і взяли у полон американців, які там перебували. Шістьом із них вдалося сховатися в будинку канадського дипломата. Там вони прожили кілька місяців, очікуючи порятунку з допомогою агента ЦРУ.

Бен Аффлек, режисер, актор: «У фільмі йдеться про Канаду, про її стосунки зі Сполученими Штатами, тож ця країна докорінно пов’язана зі стрічкою. Коли у світі стала відома історія, яку ми зобразили у фільмі, США сказали: «Спасибі, Канадо!». Тоді між двома державами виникли дуже глибокі партнерські стосунки. Після цього, гадаєте, варто було б презентувати фільм у Берліні? Ми правильно обрали місце».

Про нове творіння Бена Аффлека відгукнулися і його колеги, які завітали на кінофестиваль у Торонто. Зокрема — актор Віктор Гарбер, який якраз і зіграв у фільмі канадського посла.

Віктор Гарбер, актор: «Аффлек помітно виріс як режисер. На знімальному майданчику я не помічав, щоб він гнівався, або спричиняв комусь якийсь дискомфорт. Мені дійсно сподобалося бути частиною його фільму».

Прем’єру стрічки відвідав і прототип агента ЦРУ, якого у фільмі зіграв Бен Аффлек.

Тоні Мендес, колишній офіцер розвідки: «Аффлек не такий гарний, як я, але грає добре».

Стрічка «Арго» з’явиться на великих екранах США 12 жовтня. В Україні прокат фільму розпочнеться на день раніше.

aptn