Новини

Битва за сукню: творці одежини, яку Дженніфер Лопес носила на «Греммі», звернулися до суду

27 ноября 2019

Пригадуєте барвисту сукню Джей Ло із тропічним візерунком, у якій артистка була на «Греммі» 2000 року? Схоже, річ настільки припала до душі модницям, що одна з американських мас-маркет-компаній подбала про доступну версію вбрання. Збут одягу останньої зосереджений у кількох торгових центрах Південної Каліфорнії.

До дизайну зеленої сукні, яку знаменитість носила на церемонії Американської академії звукозапису дев’ятнадцять років тому, повернулися на цьогорічному Міланському тижні моди.

Італійський модний гігант, судячи з його дій, не закриє очі на заявлені порушення авторських прав. Компанія охрестила дешеву репліку копією та надіслала служителям Феміди документи. У позові зазначили, що керівники меншого лейблу – це «серійні порушники, що спеціалізуються на мас-маркетних імітаціях дизайнерського продукту».

Ініціатори суду бажають отримати прибуток від реплік і вимагають блокування подальших продажів.

Відповідачі, до речі, уже потрапили в заголовки ЗМІ на початку 2019-го. Це сталося після того, як Кім Кардашіан закинула їм створення дешевої версії вишуканої сукні від Тьєрі Мюґлера, котру дружина Каньє Веста носила під час урочистого заходу.

У розгорнутій заяві Кім зазначила: «Я не зливаю комусь свої луки, і не підтримую те, що чинять ці компанії».

До слова, нині сукня від італійського бренду класу люкс коштує 9.325 американських доларів. Репліку розпродали на Геловін за 69.99.