Новини

Британці охрестили Девіда Боуї найвидатнішим виконавцем двадцятого сторіччя

17 января 2019

За результатами опитування, яке провели представники «BBC Two», Девіда обрали поміж іншими легендарними поп-зірками й акторами, серед котрих – Мерилін Монро, Чарлі Чаплін і Біллі Голідей.

Боуї, котрий помер у січні 2016-го, нині «змагатиметься» із Нельсоном Манделою і Ернестом Шеклтоном у межах додаткового голосування, за допомогою котрого визначать ікону двадцятого сторіччя в цілому.

Акторка Кетлін Тернер, відома стрічками «Перлина Нілу» і «Війна подружжя Роуз», уболівала за всіх представників категорії. Одначе Боуї, за її словами, достойний переможець. «Він підняв творчу планку для всіх виконавців, ось чому він направду заслуговує на те, щоб британці назвали його іконою двадцятого сторіччя», – зазначила кінозірка.

Щодо інших новин про Боуї, то цього року видадуть вініловий набір, який включатиме дев’ять невиданих композицій артиста. Ініціаторами цього стали представники британського звукозаписувального лейблу «Parlophone». До дати, яка могла стати 72-м днем народження покійного співака, вони представлять бокс-сет під назвою «Spying Through A Keyhole». Це – семидюймові сингли, серед яких буде й найперша з відомих версій шлягера «Space Oddity».