Новини

Брюсу Спрінгстіну влаштували закиди в мережі через те, що він виконував антивоєнну пісню

21 сентября 2017

Виступ Брюса Спрінгстіна на «Концерті доблесті», який відбувся у вівторок, 11 листопада, збурив шквал суперечок. Частина публіки розкритикувала музиканта за виконання пісні «Fortunate Son» гурту Creedence Clearwater Revival, стверджуючи, що антивоєнний гімн недоречний на події, присвяченій американським військовим.

Спрінгстін виконував цю пісню з Заком Брауном і Дейвом Гролом під час телевізійного концерту. Чимало глядачів одразу подалися строчити на Твіттері свою думку з приводу обраної ним пісні.

«Агов, Брюс Спрінгстін! Зійди зі сцени зі своєю антиамериканською музикою!», – висловився один із користувачів. Інший додав: «»Fortunate Son» на «Концерті доблесті»?! Вам має бути соромно».

Тим часом солідніший критик – вокаліст Creedence Clearwater Revival, Джон Фогерті, заступився за Спрінгстіна. У своєму зверненні він пояснив, у чому полягає реальний зміст пісні:

«»Fortunate Son» – це пісня, яку я написав під час війни у В’єтнамі більше сорока п’яти років тому. Я вважаю, що сенс пісні тлумачать неправильно, а дехто навіть використовує її зі своєю метою. Я переконаний, що ця композиція про те, яку велику країну ми маємо, тож її можна виконувати на «Концерті доблесті»».

Також Джон додав: «Багато років тому ультра-консервативна адміністрація спробувала зобразити будь-кого, хто ставить під сумнів її політику, як «антиамериканців». Ця ж адміністрація ганебно проігнорувала і жорстоко поставилася до солдатів, які повернулися з В’єтнаму. Як людину, котра служила своїй країні в ті часи, мене переповнює повага до чоловіків і жінок, які захищають нас сьогодні і їм потрібно виказати повагу, на яку вони дійсно заслуговують».

До слова, антивоєнна композиція «Fortunate Son» потрапила до списку 500 найкращих пісень усіх часів за версією журналу «Rolling Stone».

Під час заходу, що відбувся в Вашингтоні, Спрінгстін також зіграв пісні «The Promised Land» і «Born in the USA». Серед інших артистів, які виступили на безкоштовному концерті, були Ріанна, Емінем, Дженніфер Хадсон, Керрі Андервуд та Metallica.