Новини

Чим запам’яталися перші концерти стадіонного туру “Hello” гурту “Антитіла”

20 июня 2019

Тур “Hello” є знаковим для гурту Антитіла, і в цілому — для українського шоу-бізнесу.

У 2018 році музиканти не лише першими анонсували свій стадіонний тур, вони також стали першими, хто за підтримки технічного партнера PR music використали надсучасне звукове та світлове обладнання на своїх концертах по Україні. Саме це обладнання використовують зірки світового рівня, такі як Daddy Yankee, Tokio Hotel та інші.

Про це мало говорили, але перші два концерти туру Hello були на межі зриву з різних причин. Так у Львові, після першого етапу рекламної кампанії туру, Федерація Футболу України вимагала перенести концерт через хвилювання за можливе пошкодження відвідувачами концерту нового покриття стадіону “Арена Львів”, яке постелили перед футбольним матчем збірної України. Представники гурту відстояли подію, хоча й пішли на обмеження і погодилися задіяти лише половину стадіону, перемістивши сцену і мінімізувавши загрози для газону і майбутнього матчу.

А за кілька днів до Харківського концерту до директора гурту “Антитіла” Сергія Вусика надходили регулярні повідомлення про можливе замінування стадіону та пропозиції “вирішити питання” за певну винагороду. Тут слід подякувати керівництву, співробітникам МВС та СБУ у Харкові, які взяли ситуацію під власний контроль. Необхідно зазначити, що підготовка та промо-кампанія до харківського концерту не припинялася навіть після введення військового стану восени 2018, хоча багато заходів у місті Харкові через це було скасовано.

Підготовка концерту в Полтаві також не пройшла без скандалу: колишній мер міста і потенційний кандидат у депутати Олександр Мамай, офіційно придбавши у “Антитіл” 700 квитків на концерт і почавши їхнє безкоштовне розповсюдження серед жителів міста, що викликало неабиякий інтерес в медіа.

Але, незважаючи на всі нюанси підготовки, найбільше, що запам‘яталося людям у Львові, Харкові та Полтаві — унікальна атмосфера єднання, що притаманна “Антитілам”. Слід зазначити, що на трьох концертах було багато прихильників гурту, які приїхали з різних країн: США, Німеччини, Великої Британії, Угорщини, Нідерландів, Ізраїля та ін.

Для кожного міста “Антитіла” готували музичні сюрпризи. Так, у Львові на одній сцені з командою виступили близько п’ятдесяти дітей, вони мовою жестів виконали пісню “Лови момент”. Також у Львові відбулася презентація пісні та кліпу “Symphony” у співпраці з гуртом Clean Bandit. Гості Харкова та Полтави почули дует Тараса Тополі та Олексія Веренчика з гурту “DETACH”. Вони виконали разом пісню “Смотри в меня”.

У Харкові та Полтаві глядачі також вітали батьків Тараса Тополі, які відвідали саме ці міста. В силу життєвих обставин, вони рідко бувають на виступах гурту “Антитіла”.

Стадіонний тур “Hello” триває. Наступний концерт відбудеться 24 серпня в місті Одеса на 

стадіоні “Спартак”, а завершиться тур 17 листопада у столичному Палаці спорту.