Новини

Дует Hurts про похмурий новий сингл «Voices»: «Ми повернулися до сутності того, ким ми є»

15 мая 2020

Колектив Hurts повернувся з новим синглом «Voices», який, за словами Тео, насичений «більш темними попелементами».

Манчестерські синтіпопери дражнили фанів свіжим упродовж останніх кількох тижнів. І сьогодні, 15-го травня, поділилися новою композицією. Це перший твір, який артисти представили з 2017-го року, коли видали альбом «Desire».

Слідом за світлішим звучанням, притаманним попередній платівці, Тео Гатчкрафт й Адам Андерсон пригадали своє попнуарне коріння.

«Ми прагнули повернутися до суті того, що ми робимо, і ким ми є. Ми цілковито залюбилися в той тип музики, котрим мали на меті займатися спочатку. Нас завжди приваблювали більш темні елементи попмузики», – розповів Гатчкрафт «NME».

Текст пісні натхнений «ізоляцією, відчаєм і манією». Його тематика, за словами Тео, стала «на диво пророчою» під коронавірусного блокування.

«Це дивна і параноїдальна поппісня. Це не те, що ви чуєте дуже часто. У ній змальовано, як розум може бути й силою добра, і силою зла. Чимало нашої музики – емоційно сирі композиції, але ми ще не всі глибини дослідили».

Артист додав:

«Нині – дивний час видавати цю пісню, проте це добре, бо в пісні є повідомлення, яке дає надію. Ідеться про те, щоб мати сили змінювати ситуацію, вирішувати проблеми. Сподіваємося, люди можуть знайти це в цій композиції».

Гатчкрафт пообіцяв, що наступними місяцями дует представить більше нової музики у стилі «Voices» із подібними темами «самоаналізу й душевних пошуків».

Іще музикант сказав, що працюючи над новим репертуаром, він знайшов нові шляхи подолання «психологічних проблем у бурхливий час».

«Я почав практикувати сліпу терапію, коли ви зав’язуєте собі очі й позбавляєтеся на якийсь час від зору, щоб стимулювати інші свої відчуття. Ви повинні жити, як незрячий. Це відкриває новий погляд у вашому розумі, і ви стаєте трішки креативнішими.

Це був дивний час, тому що я провів два тижні замкнутого життя, живучи в будинку восьминогами. У мене є друг, який досліджує поведінку восьминогів. Він запитав у мене, чи зможу я йому допомогти, поки лабораторія зачинена. Тож я поставив акварікм у своїй вітальні поряд із телевізором. Назвав одного Арнольдом на честь Шварценеґґера, оскільки він був найсильнішим у групі».

Це було весело і захопливо. Мені довелося з ним грати в ігри й годувати. Тому у мене був ізоляційний друг упродовж двох тижнів. Вони надзвичайно розумні, вони як інопланетяни. У них є певні чутливість і свідомість, подібні до нашої. Два тижні я не бачив нікого іншого, там були тільки я та восьминіг Арнольд».

Щодо підказки про майбутні задуми, Гатчкрафт запросив шанувальників стежити за «пазлами» на телеграм-каналі гурту.

«Люди нудьгують, тому ми подумали: було б добре запропонувати їм якісь виклики, щоб вони взаємодіяли одне з одним. А надто ураховуючи те, що наші шанувальники розпорошені по всьому світу».