Новини

Джеймс Бонд святкує 50 день народження

21 сентября 2017

Невтомному спецагенту Джеймсу Бонду виповнилося 50 років. З нагоди ювілею в США і Великобританії видали збірку фільмів про 007. А зірки розповіли, хто ж був їхнім улюбленим виконавцем головної ролі в бондіані.

5 жовтня — свято для всіх шанувальників бондіани. Саме цього дня в 1962 році вийшов перший фільм про агента 007 під назвою «Доктор Ноу». Образ Джеймса Бонда у виконанні Шона Коннері вважається одним із найелегантніших. Щоправда, Деніел Крейг, який уже встиг зіграти спецагента в трьох картинах, склав відчутну конкуренцію попереднику. Про це свідчить неофіційне опитування, здійснене журналістами серед голлівудських знаменитостей.

Мішель Докері, акторка: «Мені більше подобається Деніел Крейг. Тому що він чудовий».

Джулія Луїс-Дрейфус, акторка: «Точно не знаю, хто мій улюбленець. Я захоплююся обома. Мені до душі як Шон Коннері, так і Деніел Крейг. Вони обидва дуже сексуальні мачо. Роль вдається їм легко, без напруження. Вони некрасиві чоловіки в традиційному розумінні. Вони грубі. І мені це подобається».

Джон Краєр, актор: «Мій фаворит — Шон Коннері, бо він — класика: «Доктор Ноу» і «Голдфінгер». З Деніелом Крейгом фільми дуже гарні, але класичного статусу вони ще не досягли».

Бренда Стронг, акторка: «Це складне питання. Та, гадаю, кращого за Коннері Бонда не існує. Ви не знайдете сексуальнішого. А від його акценту, коли він вимовляв «Moneypenny», просто коліна підгинаються. Проте Крейг має теж чудову рису — є в ньому щось таке переконливе. Тож моє остаточне рішення може з’явитися лише після жеребкування».

З нагоди ювілею для кіноманів підготували чудовий подарунок — майже повну збірку фільмів про Джеймса Бонда. Колекцію, що налічує 22 картини, днями презентували у Великобританії та США. Також до 50-ої річниці Бонда буде приурочена прем’єра нової стрічки «007. Координати: Скайфолл», де головного героя грає Деніел Крейг.

aptn