Новини

Емінем відзначив одинадцяту річницю стримання

22 апреля 2019

Репер вже давно відкритий щодо своєї пристрасті до рецептурних препаратів, включаючи знеболювальний засіб «Вікодін», снодійний препарат «Ембієн» і протитривожний «Валіум». Але 2008 року виконавець почав боротися зі своєю залежністю. У квітні 2018-го він відсвяткував десятиріччя свободи від наркотиків. Нині він повідомив фанам, що минув черговий рік його стримання.

«Одинадцять років – досі не боюся», – написав 46-річний артист поряд зі знімком блакитно-золотого медальйона, на якому видніється напис «XI».

Жетони або медальйони тверезості часто видають анонімним алкоголікам або членам інших груп у форматі «дванадцяти кроків», щоб підтримати їхні здобутки.

Демі Ловато, котра веде власну боротьбу з наркозалежністю, уподобала публікацію колеги. А зірка серіалу «Помаранчевий – хіт сезону» Тарін Меннінг, котра також знялася з Емінемом у «8 милі», зазначила: «Круто, чуваче! Навчи мене цього. Неймовірний захват. Ти зробив це! І досі можеш писати як, трясця, найкращий! Пишаюся!»

Раніше гітмейкер «Stan» пригадав свої зловживання речовинами, які ледве не призвели до смертельного передозування 2007 року. Це, за словами репера, позначилося на його музиці.

В інтерв’ю для «Vulture» 2017-го він розповів, що майже забув, як читати реп, коли записував 2009 року платівку «Relapse», і що досі не до кінця задоволений альбомом за 2005-й «Encore».

«Моя кар’єра, звісно, не була досконалою. Я видавав погані альбоми. «Encore» був посереднім, а «Relapse» – це найкраще, що я міг тоді зробити. «Relapse» видавався мені смішним, бо я повернувся до читання незабаром після відмови від своєї пристрасті. Я був настільки розсіяний, що люди навколо мене думали: «Він може заподіяти шкоду своєму мозку». Я перебував у цьому дивному тумані місяцями. Скидалося на те, що нічого не має сенсу. Було дивно записувати вокал без тонни «Валіуму» та «Вікодину». Мені майже довелося перевчатися читати реп», – зазначив виконавець «Lose Yourself».