Новини

Емір Кустуриця покаже Кубу очима туриста

21 сентября 2017

Відомі режисери розвіють усі міфи про Кубу. У Києві відбудеться прем’єра серії короткометражок «Гавано, я люблю тебе».

Бенісіо Дель Торо, Лоран Канте, Хуліо Медем та інші покажуть кіноманам справжню Кубу. Впродовж двох місяців іспанські  й французькі режисери зняли сім короткометражних стрічок, об’єднаних однією назвою — «Гавано, я люблю тебе».

Емір Кустуриця, режисер: «Ви побачите Кубу не тільки очима туриста. Знаєте, люди звикли сприймати Кубу як якийсь фешенебельний курорт. Насправді це зовсім не так. Ми покажемо міські вулиці, реальних людей, їхні проблеми, повсякденний побут і розваги. До речі, у стрічках буде багато музики. Мені це особливо приємно, адже моє життя вже понад одинадцять років тісно пов’язане з музикою».

Цікаво, що кожен режисер працював над окремою частиною. За задумом кінопродюсерів, це дозволить глядачам побачити Кубу з абсолютно різних, подекуди протилежних боків.

Джош Хатчерсон, актор: «Я був шокований, коли зрозумів, що мої уявлення про Кубу не збігаються з реальністю. В Америці в нас є все. А приїжджаєш сюди — і спостерігаєш, як живуть люди, у яких інколи немає нічого. Утім, це не заважає кубинцям бути веселими й щасливими. Спостерігати такі контрасти — дуже повчально й корисно».

Відчути атмосферу Куби мають нагоду й українські глядачі. Прем’єра серії короткометражок «Гавано, я люблю тебе» в Києві відбудеться 9 серпня.