Новини

Franz Ferdinand та Sparks працюють над спільним альбомом

21 сентября 2017

Клавішник рок-ветеранів Sparks Рон Маел зізнався ресурсу NME, що учасники обох гуртів зустрілися у Сан-Франциско наприкінці минулого року і з того часу плідно працюють над спільною платівкою.

Рон Маел, клавішнк Sparks: «Ви дійсно зможете почути мікс із музики двох гуртів. Якби відбулася залізнична аварія між Franz Ferdinand та Sparks, то уламки від неї звучали саме так».

Також рокер повідомив, що голоси обох вокалістів чудово звучать разом.

Рон Маел, клавішнк Sparks: «Голоси Алекса [Капраноса] та Рассела [Маела] дуже відрізняються, а тому вам буде не складно їх розрізнити [на платівці]. В той же час обидві команди грають в приблизно однаковому стилі, а тому процес об’єднання пройшов досить легко».

Цікаво, що Sparks та Franz Ferdinand вперше зустрілися аж вісім років тому. А вже у 2007 році фронтмен шотландського квартету Алекс Капранос натякнув на спільну платівку. Однак для реалізації задуманого музикантам знадобилося цілих сім років.

Рон Маел, клавішнк Sparks: «Вперше ми зустрілись в Лос-Анджелесі після концерту Franz Ferdinand. Нам сподобалося те, що роблять хлопці і, як з’ясувалося, їм вже давно подобалася наша музика. З того часу ми почали товаришувати і постійно говорили одне одному, що варто спробувати записати щось разом. Коли ми випадково зустрілись у Сан-Франциско минулого року, то знову заговорили про спільну платівку. І, нарешті, наші розмови переросли в роботу».

Інші подробиці релізу невідомі, однак джерела, близьки до гуртів, повідомляють, що платівка побачить світ наприкінці цього року чи, як максимум, на початку наступного.