Новини

Гурт О.Torvald улаштує тривалу творчу перерву

16 августа 2018

Український рок-гурт О.Torvald, який очолює Євген Галич, на сцені вже тринадцять років. За плечима у музикантів – довгий шлях від клубних виступів до сольників перед численною публікою.

Колектив заснували 2005 року в Полтаві, а вже 2006-го він вирушив підкорювати столицю. Саме в Києві у 2008 році рокери записали дебютний альбом під назвою «O.Torvald». Усього в колективу – сім студійників.

О.Torvald також приготував кілька саундтреків до знятих в Україні фільмів: «Знову сам» («Тіні незабутих предків»), «Твой дух – твоё оружие» («Правило бою»), головну пісню до серіалу «Київ вдень і вночі».

У 2015 році музиканти виступили на понад двадцяти фестивалях в Україні та Європі.

2017-го група перемогла в національному відборі пісенного конкурсу «Євробачення». Того ж року змінився склад О.Torvald, і світ почув його міні-альбом «Бісайди».

Навесні 2018 року відбулася презентація кліпу на пісню «Ліхтарі», присвячену шанувальникам колективу. Відео транслювали на найбільшому медіа-фасаді країни, що зафіксували представники Національного реєстру рекордів України. Щойно після презентації учасники гурту вирушили в тур Європою, де зіграли десять концертів.

Під час виступу на фестивалі «Atlas Weekend – 2018» лідер колективу повідомив зі сцени, що команда йде на рік у творчу відпустку. 19-го серпня O.Torvald відіграє прощальний концерт у Києві.