Новини

Гурт Red Hot Chili Peppers працює над новим альбомом після повернення Джона Фрусчанте

9 января 2020

Іще член рок-команди зазначив: нині музиканти зосереджені на свіжих композиціях і написанні чергового диска.

Чед сказав:

«Так, Джон знову в гурті, і всі це знають. Нам це до душі. Поки що зареєструвалися виступати тільки на фестивалях. Ми здебільшого зосереджені на нових піснях і пишемо наступний альбом. Ми всі дуже раді створити нову музику».

Коли в драмера попросили уточнити, чи гурт перебуває на півдорозі до завершення нового диска, він відповів журналісту «Rolling Stone»:

«Так. Це все, що я можу сказати».

Повернення Джона означає, що «перці» розлучилися з гітаристом Джошем Клінґгоффером, якого вони називали «прекрасним музикантом».

У заяві, опублікованій в інстаграм історіях гурту в грудні, йдеться:

«Red Hot Chili Peppers оголошує, що ми розлучаємося з нашим гітаристом, який грав із нами останні десять років, Джошем Клінґгоффером. Джош – прекрасний музикант, якого ми поважаємо та любимо. Ми глибоко вдячні за наш час із ним, і незліченну кількість подарунків, якими він поділився з нами. Ми також із великим захватом та радісними серцями оголошуємо, що Джон Фрусчанте знову приєднується до нашої групи».

Це третє повернення Джона в Red Hot Chili Peppers. Уперше гітарист попрощався з колективом 1992 року для початку реабілітації від наркозалежності. 1998 року музикант повернувся й був із одногрупниками до 2008-го, хоча офіційне вихід був підтверджений через рік.

Пояснюючи своє рішення покинути групу, яка тоді була в творчій перерві, 49-річний музикант сказав 2009-го:

«Коли я вибув із колективу, понад рік тому, ми були на невизначеній перерві. Не було нічого драматичного чи гнівливого, хлопці поставилися до цього з розумінням. Вони підтримують мене в тому, щоб я чинив усе, що робить мене щасливим, і це навзаєм. Простіше кажучи, мої музичні інтереси повели мене в інший бік».

Джонові було всього вісімнадцять, коли він приєднався до американського гурту й зайняв місце покійного Гіллела Словака, котрий помер від передозування героїном.

Останній альбом RHCP, який Фрусчате записав із гуртом, – це «Stadium Arcadium» 2006 року.