Новини

Гурт Arctic Monkeys визнали найкращим хедлайнером року і творцем найкращого гімну

21 сентября 2017

Обидві відзнаки від імені учасників колективу забрав менеджер колективу Джефф Баррадейл. Він сказав, що пишається такою честю – передавати нагороду за пісню «R U Mine». Оскільки, мовляв, цей гімн змушує людей відкласти в сторону свої телефони. «Ви знаєте такий діагноз? Ми всі маємо залишити свої телефони і насолодитися моментом», – зазначив представник Arctic Monkeys.

Серед номінантів на премію були такі команди, як Arcade Fire і Queens Of The Stone Age. З цього приводу Баррадейл пожартував: «Я не знаю, чи гідні ми переможці… це, ймовірно, так і є, однак список претендентів був неймовірним».

«European Festival Awards» – подія, на якій оголошують найкращі європейські фестивалі та вшановують їхніх учасників. Нагороди дістаються маленьким, середнім та масштабним фестивалям.

Цього року «Гластонбері» виборов премію за найкращий лайн-ап. Але головна позиція, титул найліпшого масштабного фестивалю, дісталася угорському «Сігету». Чорногорський «Sea Dance Festival», нагородили званням «Найкращого середнього фестивалю», а ім’я «Найліпшого маленького фестивалю» дісталося польському «Tauron Nowa Muzyka».

Церемонія нагородження «European Festival Awards» відбулася 14 січня в Гронінгені, Нідерландах. Претендентами на премію стали учасники з-понад 35 європейських країн.