Новини

Гурт Тартак записує новий альбом

21 сентября 2017

Наприкінці 2014 року гурт Тартак розпочав роботу над свіжим альбомом. Попри значну кількість концертів, присвячених вісімнадцятиріччю гурту, артисти повноцінно створюють новий матеріал. Восьмий студійник буде повністю присвячений Україні, подіям, які відбувались протягом останніх років, та українцям, які все це переживають і досі.

Першою  відеороботою з нового диска Тартака став кліп на пісню «Висота». У ніч з 13 на 14 лютого відбулося знімання наступного ролика на композицію «Люта Зима».

«Пісня „Люта Зима” увійде до нового альбому Тартака, який плануємо видати навесні цього року. Зараз активно ведеться студійна робота, а всі пісні нової програми виконуються наживо на концертах, присвячених вісімнадцятиліттю Тартака», – коментує лідер гурту Олександр Положинський.

Екранізація відбувалася в мультимедійному виставковому центрі. Знімання організовувала та проводила молода команда. У відео немає якогось спеціального сюжету. Учасники Тартака просто виконують пісню на тлі екранів, з яких демонструються документальні кадри подій на Майдані. Матеріал узято з особистих архівів друзів команди та з відкритих джерел в Інтернеті.

Особливим і дуже особистим моментом кліпу для Олександра Положинського є епізод останньої пісні одного з хлопців Небесної Сотні – Олександра Капіноса, яку той виконав у супроводі гітарі. Два Сашки познайомилися на Хортиці. Там вони були учасниками волонтерського табору з добудови комплексу Запорізької Січі.