Новини

Гурт Wu-Tang Clan нарешті продав свій альбом, виданий в одному примірнику

21 сентября 2017

Пригадуєте таємничий альбом Wu-Tang Clan? Так, той самий, який реп-гурт записував шість років, видав на єдиному носії та зберігав у сріблястому сейфі. Останньою звісткою про проект під назвою «Once Upon a Time in Shaolin» було те, що після Інтернет-аукціону для нього нарешті знайшовся власник.

За версією «Forbes», альбом був проданий приватному американському колекціонерові за мільйони доларів. Продаж був узгоджений у травні, але на нього пішов місяць, оскільки потрібно було підписати контракти і подбати про правовий захист для незвичайного запису.

Wu-Tang Clan уперше повідомив про єдиний у своєму роді альбом два роки тому. У ньому 31 трек, записаний дев’ятьма учасниками колективу. Там також є пісні за участю Шер і Керіс Ван Гаутен. Торік хтось виголосив бажання придбати студійник за п’ять мільйонів доларів.

Раніше цього року учасник гурту RZA сказав, що «Once Upon a Time in Shaolin» не буде доступний для комерційного релізу щонайменше 88 років. «Коли ви купуєте картину або скульптуру, ви купуєте сам об’єкт, а не право копіювати його. Якщо ви власник робіт Пікассо, це не означає, що ви можете продавати копії чи то репродукції, але ви є єдиним власником оригіналу. Ось чим є цей альбом „Once Upon a Time in Shaolin”. Це унікальний оригінал, а не компіляція альбому», – пояснив тоді репер такі обмеження.