Новини

Карла Лагерфельда судитимуть за дискримінацію

21 сентября 2017

Карл Лагерфельд постане перед судом за дискримінацію повних людей. Французька ініціативна група подала клопотання з вимогою оштрафувати Лагерфельда за його висловлювання. Під час одного з телешоу на початку жовтня Карл у черговий раз заявив, що на подіумі пухким манекенницям немає місця. Він також додав, що через людей із надмірною вагою французька система соцзабезпечення і охорони здоров’я відчуває дефіцит коштів.

Керівник організації дорідних француженок Бетті Обріер відзначила, що повні жінки й без того зазнають приниження і цькування. Вона висловила побажання, що подібні образи з боку публічних персон мають припинитися. Директор дому моди Chanel поки що не коментує ситуації. На чиєму боці опиниться суд, стане відомо вже за кілька тижнів.

Зазначимо, модельєра вже не вперше критикують через його особливі погляди на жіночу красу. 2012 року він непристойно відгукнувся про британську співачку Адель. Лагерфельд заявив, що дівчині з таким божественним голосом слід менше їсти. Сама Адель тоді відповіла, що не відчуває комплексів через фігуру. Цікаво, що в минулому Лагерфельд і сам мав проблеми з вагою, але йому досить швидко вдалося розпрощатися із зайвими кілограмами. Досвід боротьби з ожирінням він описав у книзі, виданій у вересні цього року.