Новини

Клоуни повстали проти ФБР

21 сентября 2017

Три роки тому ФБР охрестило членів фан-клубу колективу, котрі називаються Juggalos, бандитським угрупованням. Артисти, Джозеф Брюс і Джозеф Веслер, відреагували на це двома судовими позовами проти Федерального бюро і Міністерва юстиції США. Уперше виконавці виголосили претензії 2012, а тепер це зробили й удруге. Репери звинувачують представників держструктур у тому, що ті заплямували репутацію їхніх фанів, і це позначилося на заробітках команди.

Джозеф Веслер, гурт Insane Clown Posse: «У цьому немає сумніву. Ми фіксували це по всій Америці, поки перебували в турі. Публіки приходить менше, наш мерч не продається. Бізнес гальмує, бо нас охрестили бандитами».

Джозеф Брюс, гурт Insane Clown Posse: «Усе змінилося. Змінився наш світ Juggalos. Наша творчість викликає суперечки, обурення. Це помітно неозброєним оком. Але ж ми нікому не нав’язуємо своєї музики».

Разом з артистами до суду позиваються й деякі фани ICP. Скот Ганді виявив бажання служити в американській армії. Однак один із сержантів сказав, що його не приймуть до лав вояків, доки він не видалить татуювання на тілі. Тату Insane Clown Posse. Іншого шанувальника, Брендона Бредлі, поліція затримала через футболку із символікою гурту. Музиканти заявили, що не знають, чи вдасться перемогти ФБР, однак не сидітимуть склавши руки та ніколи не погодяться із закидами на свою адресу.