Новини

Леонардо ДіКапріо обговорив екологічні питання з Парою Римським у Ватикані

21 сентября 2017

Леонардо ДіКапріо мав приватну зустріч із понтифіком 28 січня. «Ваша святосте, спасибі вам за надану мені особисту аудієнцію», – сказав номінант на премію «Оскар» італійською, коли цілував перстень очільника католиків.

«Їхня розмова зосереджувалася на тому, як вони можуть об’єднати зусилля, щоб зупинити руйнівні наслідки зміни клімату. Загоїти рубці нашої планети», – поділився представник Ватикану.

За повідомленням «Associated Press», голлівудська зірка була в супроводі свого батька, Джорджа ДіКапріо, та голови свого форду Мілютіна Ґетсбі. До Папи актор завітав не з порожніми руками: привіз книгу про голландського художника XV сторіччя Ієроніма Босха, а також представив понтифікові чек, спрямований на доброчинність.

Леонардо ДіКапріо відомий своїми зусиллями стосовно поширення знань про зміни клімату. А Папа Франциск торік видав енцикліку, якою закликав світових лідерів об’єднати зусилля для вирішення найактуальніших екологічних проблем. Понтифік подарував Лео копію цього документа, оздоблену шкіряною палітуркою, а також більш раннє видання – «Радість Євангелія».