Новини

Майстер-копії записів Елтона Джона, гурту Nirvana та Шеріл Кроу знищила пожежа

14 февраля 2020

Майстер-копії записів артистів, включаючи Елтона Джона, Nirvana та Шеріл Кроу «утрачені або пошкоджені» після пожежі на «Universal Music Group (UMG)» 2008 року.

Ступінь шкоди невідомий. Одначе громадськість дізналася імена тих, чиї твори постраждали, завдяки судовому позову проти компанії. І йдеться про дев’ятнадцять імен.

Імена підтвердили представники «UMG» після запиту на розкриття даних у позові. На музичну організацію до суду поскаржилися адвокати артистів. Вони звернулися з вимогою уточнити, що саме постраждало від пожежі.

Дванадцять років тому полум’я прорвалося через один зі складів «UMG», який використовували для зберігання музики та кіноплівок іще в сорокових роках минулого сторіччя. Новину про величезні збитки оприлюднили після публікації минулого червня розслідування у «New York Times».

Хоча компанія заявляє, що має резервні копії, уточнень щодо вцілілого та не вцілілого не надала.

Говарда Кінґа, юриста виконавців-ініціаторів колективного позову, геть не задовольнило небажання відповідачів назвати точне число постраждалих виконавців.

«У «Universal» заявляли про сімнадцять тисяч артистів, на яких позначилася пожежа, коли вони подавали позов про відшкодування збитків. Тепер, коли їхні артисти позвалися проти них, вони стверджують, що постраждали дев’ятнадцятеро виконавців. Ця розбіжність незрозуміла», – зазначив адвокат.

Представники «UMG» і дев’ятнадцять артистів, згаданих у справі, ще не прокоментували розвиток подій.