Новини

Місто емоцій і смаків: Наталія Гордієнко ділиться враженнями про Стамбул

24 апреля 2018

Місто піших прогулянок

Стамбул нібито створений для того, щоб гуляти по ньому! Ніколи не знаєш, що зустріне тебе за поворотом. Європейська вулиця, маленька автентична забігайлівка без туристів, вид на затоку або школа, де бігають діти і пахне булочками. Тільки за півдня ми з чоловіком пройшли більше 15 км, при цьому зовсім не відчуваючи втоми!

Місто котів

Кішки Стамбула — повноправні мешканці міста, про які постійно дбають і підгодовують. Вусатих-смугастих ніхто нізвідки навіть не думає виганяти, вони завсідники музеїв, пам’ятників, ринків! Якщо ти кіт — переїжджай доСтамбула, і сите життя тобі забезпечене.

Місто смачної їжі

Стамбул — місто з чудовою вуличною їжею і безліччю недорогих непрезентабельних, але дуже смачних кафе. Нашим із чоловіком вибором став рибний ресторанчик «Akin Balik» — крихітне, затишне і зовсім не пафосне місце. Але! Крім того, що він знаходиться під Галатским мостом і його розташування не може не підкупити, там просто приголомшлива кухня!

Місто ринків

Складно уявити собі Стамбул без традиційних базарів. Недарма кажуть, що саме на східному ринку можна купити все: від шпильки до коня. На окрему увагу заслуговує Гранд-Базар, відвідуванню якого варто приділити цілий день. Ми навіть навчилися правильно торгуватися, «по-турецьки», і так, це окреме мистецтво! Потрібно поводитися так, ніби-то насправді тобі нічого і не потрібно, і ти міг би спокійно піти і без покупок.

Місто контрастів

Може, ця фраза банальна, але абсолютна правда! Який момент став одним з найбільш пам’ятних? Напевно, той, коли ми знайшли, де і як насправді шиються кросівки «топових» брендів! Ми хотіли зняти все на відео, але нам не дали цього зробити.