Новини

На М1 повертається «Ad Libitum»

21 сентября 2017

Особливість проекту — захопливі імпровізації, джазові експерименти, які здійснюють виконавці різних напрямів. Найкращі моменти їхнього мизикування потрапляють до випусків «Ad Libitum».

Ігор Закус, джазмен: «Україна дуже велика. В ній живе дуже багато людей. І… тут живе багато різної музики. Не тільки та, яку ми бачимо на телебаченні, на радіо, на певних каналах. Тому проект “Ad Libitum” створений для того, щоб показувати різну музику. Для того, щоб ми мали вибір, що нам слухати, що нам дивитися. Я дуже радий, що цей проект існує на каналі М1».

Імпровізація, без якої неможлива джаз-музика, дозволяє нотам текти в тому річищі, у якому хоче виконавець. Тут немає чітких обмежень і суворого дотримання партитур. Композиція, таким чином, може бути й незакінченою. Однак, це тільки поліпшить її, вважає генеральний директор М1 Валентин Коваль.

Валентин Коваль, генеральний директор М1: «Она, может быть, не должна за один раз выплескивать все эмоции, которые появились у музыкантов, у исполнителей, у композитора, для того, чтобы снова и снова к ней возвращаться. Она просто должна быть немножко недосказанной. То есть, нельзя ставить точку, потому что точка — это попытка закончить все».

Презентація нового випуску «Ad Libitum» відбудеться в однойменому клубі сьогодні, 15 січня. В ефірі М1 меломани побачать його вже незабаром.