Новини

На “Слов’янському базарі” Україну представить переможниця 10-го “Х-Фактора” Еліна Іващенко

22 мая 2020

Незважаючи на епідемію, цей міжнародне пісенне свято вирішили не скасовувати. Воно відбудеться згідно із запланованою та затвердженою заздалегідь програмою. А ось український Нацвідбір для конкурсу у Вітебську в цьому році пройшов дещо нестандартно — в умовах форс-мажору. У зв’язку з карантином, переможців довелося вибирати дистанційно.

— У цьому році нам довелося піти на нестандартні заходи, — розповів керівник Нацвідбору на “Слов’янський базар” Влад Багінський. — На жаль, ми не змогли провести відбір в очній формі. Довелося переможців відбирати за заявками, надісланими на конкурс. Їх до нас надійшло понад 60!

До журі цього року увійшли: продюсер і композитор Михайло Некрасов, продюсер Влад Багінський, продюсер розважальних програм Першого національного каналу (Суспільне ТБ) Ірина Слєпушова, музпродюсер телеканалу “Інтер” Олег Яковлєв, діджитал-маркетинг директор каналу М1 Нонна Кондрашова. Очолили журі у старшій віковій групі продюсер Влад Багінський, у молодшій — Нонна Кондрашова. Нонна відома в музичному середовищі співпрацею з Олександром Пономарьовим та Іриною Білик, а зараз вона очолює “M1 Agency”.

У підсумку в старшій віковій групі перемогла 19-річна Еліна Іващенко. Багатьом співачка запам’яталася як учасниця Нацвідбору на “Євробачення”. Раніше Еліна ставала переможницею третього сезону телешоу “Голос. Діти”, десятого сезону телевізійного конкурсу “Х-Фактор!, а також стала володаркою Гран-прі “Чорноморських Ігор 2018”.

Переможницею молодшої вікової групи стала Анастасія Мартинюк — срібна призерка “Чорноморських Ігор 2019”.

— Трохи незвично та складно проводити відбір заочно, але я дуже сподіваюся, що нам вдалося всіх розглянути і прийняти об’єктивне рішення. Зичу удачі та перемоги Еліні й Насті! — прокоментувала рішення журі Нонна Кондрашова.

В рамках “Слов’янського базару” на сцені Вітебська, крім конкурсантів від України, виступлять Наталія Бучинська, Микола Гнатюк, Влад Ситнік, гурт AVIATOR. Тіна Кароль в рамках фестивалю виступить із сольною програмою.

У театральній програмі міжнародного фестивалю також бере участь представник України — Вінницький академічний обласний театр ляльок. Він представить на сцені театру “Лялька” спектакль “Лісова фея Агай” українською мовою.