Новини

Наталі Портман: «Зоряні війни зруйнували мою кар’єру»

21 сентября 2017

Акторка зобразила Падме Амідалу, кохану Енакіна Скайвокера, в трилогії-приквелі «Зоряних воєн» 1999–2005 років. Здавалося б, Наталі могла б ніжитися в променях слави. Та їй так не здалося. За словами голлівудської знаменитості, жоден режисер не хотів працювати з нею після її появи в «Зоряний війнах».

Фільммейкер Майк Ніколс, який помер 14 листопада цього року, працював із Портман у виставі «Чайка», і намагався допомогти їй. Попри рекомендації, озвучені колегам-режисерам, ніхто так і не хотів мати з нею справу.

В інтерв’ю для «NY Magazine» акторка розповіла: «„Зоряні війни” вийшли приблизно в той же час, коли й „Чайка”, і всі подумали, що я погана акторка… Я була в одному з найкасовіших фільмів десятиліття, але жоден режисер не хотів зі мною працювати. Майк написав листа Ентоні Мінгелла, і сказав: „Візьміть її до „Холодної гори”, я ручаюся за неї”. А потім Ентоні переспрямував мене до Тома Тиквера, а той – до Вачовських».

Вачовські зняли Портман в трилері 2006 року «V означає Вендетта». Наталі також виконала інші успішні ролі. За гру в психологічній драмі «Близькість» 2005 року акторку номінували на Оскар. А 2011 року вона виборола нагороду Американської кіноакадемії за роль у «Чорному лебеді».