Новини

Не дають спуску: родичам Марвіна Ґея не сподобалося інтерв’ю Фаррелла Вільямса

10 декабря 2019

Спадкоємці легенди ритм-енд-блюзу позвалися проти Фаррелла та Робіна Тіке 2015-го через те, що ті скопіювали пісню за 1977 рік їхнього покійного тата «Got to Give It Up» для створення власного хіта.

Після перемоги в суді на баланс маєтку легенди зобов’язали переказати сім мільйонів чотириста тисяч доларів, але згодом цю суму зменшили до п’яти мільйонів трьохсот тисяч.

Вирок, здавалося, ознаменував закриття справи, і Фаррелл висловився про прозов в інтерв’ю для журналу «GQ», опублікованому на початку листопада. Під час бесіди з Ріком Рубіном артист зазначив, що коли він знаходить пісню, яка йому подобається, він вдається до «реверсної інженерії», щоб відобразити відчуття від прослуханої мелодії.

«Я зробив це з «Blurred Lines» і потрапив у біду», – сказав Фаррелл.

Сім’я Ґея відгукнулася: сказане Вільямсом – свідчення того, що він виправдав себе, оскільки під час судового процесу Фаррелл наголошував:

«Я не ходив до студії з наміром учинити так, щоб щось нагадувало або звучало, як Марвін Ґей».

Нині позивачі просять суддю Джона Кронштадта переглянути своє рішення.

«Вільямс навмисно озвучив хибні висловлювання перед присяжними та судом, це була частина непродуманої схеми впливу на присяжних і суд. Найважливіше в цій справі було те, що Вільямс був зосереджений на «Got To» чи Марвінові Ґеї, поки готував «Blurred»», – ідеться в клопотанні.

Іще в документі зазначили:

«Цей факт був головним, коли вирішувалося те, чи Вільямс і Тік незаконно скопіювали «Got To», і чи було їхнє копіювання навмисним. Вони це знали. Це також було головним у їхньому захисті й можливості «незалежної творчості». І це було головним, коли йшлося про те, чи присуджувати адвокатські винагороди… Інтерв’ю 4-го листопада 2019 року тепер перекреслило ті попередні заперечення перед присяжними».

Фаррелл іще не прокоментував це.