Новини

Олег Скрипка: «Наш закордонний глядач – це той, кому не вистачає України!»

7 декабря 2018

Засновники українського рок-н-ролу «Воплі Відоплясова» часто радують зарубіжну публіку концертами. Нещодавно Олег Скрипка та його музична банда продемонстрували рок-драйв глядачам у Німеччині й Австрії, вкотре довівши, що енергії та запалу в них вистачить на всіх і кожного!

«Закордонні глядачі – це переважно українська публіка, яка, безумовно, ностальгує за Україною. Вони чекають на пісні, які знають і люблять. Люди приходять за атмосферою, котра повернула б їх додому, дала відчуття, ніби вони на якийсь час відвідали Батьківщину. Дарувати комусь таке відчуття безцінно!» – зазначив лідер «ВВ». – Вибух емоцій завжди викликають наші перевірені хіти й авторські версії народних українських пісень».

На думку Олега, за кордоном публіка сприймає ширший діапазон музичних стилів. Артист каже, що гурт вже з часу своєї появи грає європейську музику. Тож для європейських українців їхні виступи стали своєрідним поверненням додому, а для автохтонних європейців – знайомством із українським драйвом.

«Наші пісні нібито й українські за походженням мелосу, але за структурою та ґрувом – це цілком європейська музика, тому її добре сприймають мешканці Європи, – поділився керманич «Воплів Відоплясова». – Для гурту ці виступи стали важливим експериментом, який показав реакцію публіки не лише на добре знане, а й нове!»