Новини

Олег Скрипка презентував авторське вино, пов’язане з його хітом

21 ноября 2018

Білий Трамінер і Росе Піно Нуар першими дегустували відвідувачі одного з ресторанів на гастровечорі «Осінь. Вино. Музика». До напою подавали томлене качине філе зі смородиною, еклери з сиром і грушею, а також цукерки з томленої качки, які, за словами ресторатора Миколи Тищенка, найбільше пасують до молодого вина. 

«Бренд «Країна Мрій» молодий, і вина наші теж молоді – цьогорічні. Я є шанувальником сухих вин, і особливо – рожевих. Тому що рожеве вино унікальне й поєднується з м’ясом, рибою, його можна куштувати з десертом, утітку й узимку. Але в нас в Україні ще бракує добрих рожевих вин, – розповів Олег Скрипка. –Також мені до смаку біле вино 2018 року винограду Трамінер. Цей італійський сорт, який добре росте на наших закарпатських землях, створює в гроні прекрасний баланс між цукром і кислотою та неймовірний насичений аромат!» 

Ідея готувати власне вино визрівала в співака давно, бракувало лише поштовху. І цей поштовх стався на Закарпатті. Олег був ґрунтовно задіяний у процесі виготовлення напою. Особисто обирав дві ділянки на виноградниках, брав участь у зборі врожаю й відбирав найкращі грона винограду. Його авторські вина виготовлені з виноградного соку так званої першої фракції – це сік, який стікає з ягід без механічного чавлення. Він – найкраща основа для особливих вин, адже містить глибокі аромат і смак.

Серія вина невелика – усього по десять тисяч пляшок білого та рожевого. Їх можна буде віднайти в ресторанах, винних бутиках і мережі.

«Виноробство в Україні – це частина нашої культури та давніх традицій. Зокрема, на Закарпатті вона існує сотні років. Українці здавна любили вино, і наша країна колись була серйозним виробником вина. Навіть експортувала його в Європу. І нині я хочу запропонувати українцям повірити в українське вино. Колись так само я волів, аби ми повірили в українську пісню, потім – в український одяг і кухню. І сьогодні ми бачимо, що українська пісня, вишиванка, наша гастрономія просто на очах стали справжнім трендом! Сподіваюся, з вином буде так само», – додав лідер «Воплів Відоплясова».