Новини

Оригінальний Стен із кліпу Емінема досі є його найшаленішим стеном

18 октября 2019

Девон Сава, який зіграв чоловіка на ім’я Стен у знаковому кліпі Маршалла Метерса 2000 року, досі найголовніший стен артиста. Ім’я героя кліпу закріпило в сленгу термін, створений зі слів «stalker» (сталкер, переслідувач) і «fan» (фан, шанувальник), який означає одержиму переслідуванням артистів чи гуртів особу.

Актор нагадав, що він – найголовніший стен Емінема, опублікованим у твіттері повідомленням з нагоди дня народження виконавця. 17-го жовтня останньому виповнилося сорок сім років

«Веселого дня народження, Емінеме. Із повагою, Стен, – ідеться в тексті, яки завершується жартом: P. S. Також ми маємо бути разом».

У тепер легендарному відео Девон грає нав’язливого шанувальника, котрий надсилає листи Емінему. Рукописи надходять дедалі частіше та стають агресивними.

Ель Гант написала для «NME» про це культурне явище:

«Стени, назва котрих походить із пісні Емінема, зазвичай видаються нешкідливою забавою. Вони перетворюють свою любов до артиста на щось племінне й комунальне, схоже на підтримку футбольної команди. Але коли супершанувальники стають нестямними, особливо, коли вони озброєні анонімністю клавіатури, усе можна швидко стати отруйним».

Терміном «стен» часом послуговуються й самі зірки, що підтверджує його закріплення в масовій культурі. Наприклад, Трой Сіван казав, що йому «подобається бути стеном».