Новини

Платівку Бека визнали альбомом року, а Сем Сміт став найкращим новим артистом

21 сентября 2017

Бек і Сем Сміт – найвизначніші переможці 57-ї церемонії вручення премії «Греммі». 44-річний Бек, чий «Morning Phase» учора назвали найліпшим рок-альбомом, вразив перемогою присутню на події в Лос-Анджелесі публіку. Вона, та ще мільйони глядачів, які з нетерпінням і очікуванням прикували свої погляди до екранів, очевидно, відчула ще більше піднесення, коли ту ж платівку виконавця охрестили альбомом року.

Але щоб зайняти почесне перше місце, Бекові довелося відчути на собі жорстку конкуренцію. Іншими претендентами на премію «Альбом року» були Бейонсе з її однойменним диском, Сміт із «In the Lonely Hour», Ед Ширан і його «X», і Фаррелл Вільямс із «G I R L».

Якщо Сем Сміт і встиг засмутитися й позаздрити, то ненадовго. Співак виграв у чотирьох із шести категорій, на які його номінували. Першість виконавцеві дісталася в категоріях «Найкращий новий артист», «Найкращий поп-альбом» («In the Lonely Hour»), «Запис року» (композиція «Stay with Me» (Darkchild Version)) і «Пісня року» (за той же трек «Stay with Me» із Джеймсом Нейп’єром і Вільямом Філліпсом).

«Спасибі вам велике за те, що розбили моє серце, давши мені чотири „Греммі”», – сказав Сміт під час своєї промови.

Попри те, що Фаррелл і Бейонсе не здобули престижної нагороди «Альбом року», вони теж не пасли задніх. Виконавець хіта «Happy» забрав собі статуетки в таких номінаціях, як «Найкраший сольний поп-виступ» і «Найкращий кліп». А його диску «GIRL» присудили титул «Найкращого альбому сучасного міста». 

Тим часом виконавиця сумісного з Jay Z треку «Drunk in Love» здобула перемоги в номінаціях «Найкращий R&B виступ» і «Найкраща R&B композиція». На додаток Бейонсе посіла першість у категорії «Найкращий альбом із об’ємним звучанням». 

Серед інших переможців цьогорічної «Греммі» опинилася Міранда Ламберт. Її платівку «Platinum» визнали найкращим кантрі-альбомом. «MMLP2» Емінема охрестили «Найліпшим реп-альбомом», а однойменне музичне чадо St. Vincent – «Найкращим альтернативним альбомом». Тоні Брекстон поїхала додому зі статуеткою за «Найкращий R&B-альбом». Такий титул дістався її студійнику «Love, Marriage, & Divorce», записаному з Babyface.

Із повним списком переможців можна ознайомитися на офіційному сайті «Греммі».