Новини

Попкоролева чи попдиктатор? Мадонна заборонила глядачам користуватися мобільними телефонами на її концертах

20 сентября 2019

Згідно з даними британської газети «Daily Mirror», Медж заборонила всім, хто має квитки на її шоу, використовувати під час перегляду телефони. Ідеться про виступи в межах туру «Madame X», котрі почалися в Нью-Йорку у вівторок.

При чому, ідеться не тільки про телефони.

«Використання мобільних телефонів, смарт-годинників, розумних аксесуарів, камер або пристроїв для запису заборонено у перформанс-просторі», – зазначено в імейлах для шанувальників.

Телефони кладуть до футляри, що замикаються. Прилади залишаються у власників, але їх можна буде витягнути лише у спеціальних зонах. У кожного, хто порушить це правило, техніку конфіскують.

Шанувальники в США висловили свій гнів у соціальних мережах щодо цього нововведення.

«Жодних мобільників? Чому? Тобі не однаково? Ти вже продала квиток. Завжди лише про гроші, гроші, гроші», – ідеться в одному з коментарів.

А в іншому твіті висловили побоювання, що заборона може мати погані наслідки для безпеки у випадку інциденту на кшталт терористичної атаки на концерті Аріани Ґранде 2017 року:

«Ураховуючи трагедію на концерті Аріани Ґранде, у людей є поважна причина, щоб мати при собі телефони у вільному доступі».

Одначе не всі шанувальники Material Girl виступили проти цього рішення.

«Усі йолопи скаженіють стосовно цього правила про заборону телефонів під час «Madame X». У театрах це нормальна політика, до того ж на попередніх концертах М люди заважали мені своїми піднятими телефонами. Дуже втішений, що буде без них», – поділився інший фан.

Промовтери пов’язують зменшення попиту на DVD й інші товари з кадрами від глядачів, які стали настільки розповсюдженими в соцмережах і ютюбі.

Артисти, серед яких Аліша Кіс і Джек Вайт, влаштовували подібні заборони на мобільні телефони на своїх виступах, й Адель якось дорікнула шанувальників за таке під час шоу в Італії:

«Чи можете ви перестати знімати мене відеокамерою, бо хіба я не тут, не в реальному житті? Ви можете насолоджуватися цим у реальному житті, а не через камеру».