Новини

Проти учасників Bloodhound Gang порушили кримінальну справу

21 сентября 2017

Схоже, російська влада серйозно взялася за учасників скандального американського гурту Bloodhound Gang. Днями стало відомо про порушення кримінальної справи проти музикантів: їм інкримінують «розпалювання міжнаціональної ненависті та ворожнечі».

У заяві Слідчого комітету Російської Федерації згадються імена вокаліста та гітариста Bloodhound Gang Джеймса Мойера Франка, відомого за сценічним всевдонімом Джиммі Поп та басиста Джареда Хеннігана. В поле зору представників російської влади потрапили інциденти, що відбулися під час двох українських концертів гурту. Тодів в київському Зеленому Театрі бас-гітарист американських провокаторів запхав собі в штани російський прапор. Також позивачі стверджують, що на одеському виступі музиканти кричали антиросійські лозунги.

Загалом російська влада вважає, що «Мойер, Хенніган та інші невідомі особи входять до кримінального угруповання, метою якого є дискримінація та ганьба російських громадян».

Скандальний випадок на київському концерті став причиною відмови музикантам Bloodhound Gang у виступі на російському фестивалі «Кубана». Згодом російська влада заборонила учасникам гурту в’їзд на території країни протягом найближчих п’яти років.

Нагадаємо, що це не перший випадок, коли представники влади Росії переслідують зірок світу музики. Так раніше перепало Мадонні, а нещодавно у немилість потрапила і Леді Гага, яку звинуватили у пропаганді гомосексуалізму та у порушення іміграційних законів Російської Федерації.