Новини

Ранні художні твори Каньє Веста оцінили в діапазоні від шістнадцяти до двадцяти трьох тисяч доларів

2 апреля 2020

Оцінювачка програми Лаура Вуллі дала б за найбільший твір шість-вісім тисяч доларів, а за інші – від двох до семи тисяч.

Лаура зазначила, що часто аукціони речей знаменитостей зводяться до того, наскільки популярною є людина. Водночас експертка наполягла: попри те, що гітмейкер «Flashing Lights» – суперечлива особа, це не заперечує його надзвичайного мистецького таланту.

Вуллі пояснила:

«Цікаво розглядати мистецтво, створене знаменитістю, тому що левова частка цінності цього художнього твору може насправді залежати від того, що я називаю незмінною спадщиною знаменитості.

Попри те, що деякі люди можуть назвати його суперечливою персоною зі своїми поглядами та кар’єрою, не думаю, що хтось може заперечувати той факт, що він має надзвичайний талант, і, думаю, з часом таке ставлення тільки закріпиться».

Серед художніх творів репера – реклама для колекції, котра, як уважають, була написана 1995 року для продажу тогочасних предметів у чиказькій середній школі «Поларіс». Вартість становила десять доларів за три примірники або дванадцять – за один. І це також доводить, що Каньє розпочав відвідувати мистецькі уроки в чотирирічному віці.

Жінка на шоу пригадала, що її чоловікові подарували предмети після смерті 2007 року Донди Вест, матері зірки гіп-гопу. Вона додала: «Мій чоловік – двоюрідний брат Каньє Веста».

Тим часом Лаура поділилася:

«Думаю, ці твори насправді привабили мене тим, що чимало людей, напевно, не знають, наскільки він талановитий як художник поза музичною кар’єрою».

Твори виконані графітом, гуашшю й навіть у техніці скретчборду (дошки для продряпування).