Новини

Ранній демо-запис «Starman» Девіда Боуї продали за понад півсотню тисяч доларів

14 марта 2019

Ранній демонстраційний запис знакової пісні Девіда Боуї «Starman» пустили з молотка за п’ятдесят три тисячі дев’ятсот доларів. Ця сума в понад чотири рази перевищила прогнози Кевіна Гатчінсона, котрий виставив на торги демо.

Гітарист рок-ікони Мік Ронсон передав запис Кевіну, із котрим приятелював, 1971-го, щоб тому було легше вчити пісню. Пізніше демка опинилася на горищі, де пролежала майже п’ятдесят років.

На носії також є версії ще двох пісень Девіда – «Moonage Daydream» і «Hang On Yourself». Під час аукціону «Омега», котрий відбувся в Ньютоні-ле-Вілловсі 12-го березня, очікували, що лот принесе близько тринадцяти тисяч.

Щодо покупця, то відомо лише її ім’я – Келлі. За словами нинішньої власниці запису, сума більша за ту, яку вона бажала заплатити за бобіну з магнітною стрічкою. Але, мовляв, не хотілося ризикувати.

«Мій ліміт становив двадцять шість тисяч доларів, але я імпульсивна, тож якщо я щось хочу, то отримую це», – розповіла жінка «ITV News».

А Гатчінсон відгукнувся про торги: «Коли назвали число двадцять сім тисяч доларів, я подумав: «Ну все, тепер це зупиниться». А коли дійшло до п’ятдесяти двох – я просто не міг повірити».

Продана демка може бути найпершою з відомих версій хіта «Starman», котрий потрапив до альбому Боуї «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and Spiders from Mars» 1972 року.