Новини

Режисер, який знімав кліпи Тупака Шакура, планує створити фільм про останній тиждень життя легендарного артиста

21 сентября 2017

Саме він створив низку музичних роликів Тупака, серед яких і останні відео репера на пісні «2 Of Amerikaz Most Wanted» і «Made Niggaz». Режисер почав краудфандинг-капманію зі збирання коштів на знімання. Байопік, запланована назва котрого – «7 Dayz», за словами Рахімі, – це справжня історія останніх семи днів Тупака. Фінансування знімань та пост-продакшину, на переконання режисера, становитиме 300 тисяч доларів.

На власній сторінці в Indiegogo Гобі пише: «Я чекав Тупака в клубі „662” у Лас-Вегасі після бою Майка Тайсона сьомого вересня 1996 року. Незабаром після цього репер Nate Dogg повідомив мене, що в автомобіль із Тупаком і Шуґом Найтом стріляли і їх прийняли в „University Hospital”. Я відразу ж кинувся туди, щоб бути з Тупаком. Це був перший із тих семи емоційних днів, які я стеріг Тупака, котрий не виходив із коми, був на межі життя та смерті. „7Dayz” – це історія мого досвіду в шпиталі на тлі погроз убити, таємних інформаторів ФБР і неконструктивного Департаменту поліції».

За словами Рахімі, він розпочав саме краудфандинг-проект, щоб запобігти перетворенню стрічки на ще один голлівудський фільмик і дати можливість людям побачити цю історію без цензури та правдиво, як цього хотів би сам Тупак. Збір коштів триває другий день. На момент написання цього матеріалу зібрана сума сягнула 4250 доларів. Але це тільки початок: накопичення триватиме ще понад місяць.

Тим часом шанувальники легендарного хіп-хоп-артиста чекають від фільммейкерів іще однієї стрічки, в якій нещодавно змінився режисер. Карл Франклін, резюме котрого включає такі фільми, як «Справжні цінності» і «Диявол у синій сукні», а також епізоди серіалів «Карткового будинку» та «Батьківщини», має розпочати знімання байопіку в серпні або вересні, після того, як режисер «Хлопців із вулиці» Джон Сінглтон залишив проект через творчі розбіжності.

Тупак, чиє повне ім’я Тупак Амару Шакур, а до хрещення – Лесейн Періш Крукс, помер 13 вересня 1996 року через шість днів після того, як у нього кілька разів вистрелили в Лас-Вегасі. Убивць знаменитості досі не знайшли. Наразі в усьому світі продано більше 75 мільйонів записів репера. Посмертних альбомів Тупака видано більше, аніж прижиттєвих.