Новини

Роботи Енді Ворхола із зображенням короля рок-н-ролу та знаменитого актора продали за понад 151 з половиною мільйон доларів

21 сентября 2017

Яка б не була ситуація на світовому ринку, колекціонери завжди готові викласти солідну суму за твори мистецтва. Таке твердження не втомлюються доводити і на аукціоні «Крісті». Під час торгів, які відбулися 12 листопада в Манхеттені, продали дві роботи Енді Ворхола. Перша з них – «Потрійний Елвіс», на якій виконавець хіта «My Way» зображений з пістолетом. Робота датована 1963 роком. Раніше лот оцінювали в 60 мільйонів доларів, але зрештою він пішов із молотка за 82. 

Інша робота також для тих, хто любить розмножені, калейдоскопічні зображення знаменитостей. Її назва – «Чотири Марлони». Картина, створена 1966 року, присвячена знаменитому акторові. На її створення митець надихнувся побаченими постерами до вестерну 1960 року «Палаюча зірка» («Flaming Star»), знятого Доном Сігелом. Роботу також пустили з молотка за вищу, ніж того очікували, вартість. «Чотири Марлони» раніше оцінювали в 60 мільйонів доларів, а продали за 69,6. Обидва лоти дісталися анонімним покупцям після телефонного підтвердження.