Новини

Шакіра пригадала знайомство з Ґабріелем Ґарсія Маркесом

19 апреля 2019

Поп-суперзірка вшанувала літературну легенду та свого земляка Ґабріеля Ґарсія Маркеса. Виконавиця «Hips Not Lie» поділилася в Інстаграмі 17-го квітня давнім знімком себе з автором роману «Сто років самотності» та висловила спогади про письменника й журналіста. Публікація присвячена п’ятим роковинам письменника. 

«Спроба окреслити словами таку видатну персону, як Ґабо, кількома словами – вельми важке завдання, але спроба пригадати когось, як він, – це насправді дуже легко», – почала виконавиця довгий коментар, написаний іспанською.

Шакіра продовжила: «Нам усім відомі, мільйонам людей відомі чари його книжок, його історій, але лише кілька з нас мали щастя дізнатися про чари, з якими вони були створені. У цьому сенсі я можу вважати себе щасливою людиною… Думаю, мені був двадцять один рік, коли я зустрілася з ним у його будинку в Боготі… Правда в тому, що я й гадки немала, чому хтось такий, як Ґабо, бажає написати про мене, оскільки я ніколи не думала, що така вже й цікава…»

Співачка пригадала, що була зачарована під час цієї першої зустрічі, залюблена в почуття гумору, теплоту, гуманність й сповнену ґречністю атмосферу розмови.

Вона також зарахувала Маркеса до тих, хто надихнув її написати дві, на думку виконавиці, найкращі на сьогодні з її репертуару композиції «Hay Amores» і «La Despedida» (вони стали саундтреками до стрічки «Кохання під час холери»).

Наприкінці публікації співачка процитувала видатного письменника: «Пригадувати легко тому, хто має гарну пам’ять, а забувати важко тим, хто має серце».

Маркес помер у своєму будинку в Мексиці 2014-го. Йому було вісімдесят сім років.