Новини

“Solo” від неперевершеної Джа: співачка представила новий кліп

27 мая 2019

Режисером виступила Анна Бурячкова, яка раніше працювала над відеокліпом Джамали The Great Pretender, а також відома своїми роботами для таких популярних груп, як «Океан Ельзи», Pianoбой, «Друга ріка», BRUTTO і ін. Зйомки проходили в маєтку графині Уварової в Києві.

 

Анна Бурячкова:

Мені хотілося в цьому відео показати Джамалу справжньою, такою, яка вона є — прекрасною і дивовижною, сфокусуватися тільки на ній і відкрити її внутрішній світ. Простір, в якому відбувається дія кліпу, символізує кришталеві замки, які ми будуємо, щоб відгородитися від решти світу. Нам здається, що всередині замку ми можемо бути собою і не боятися оцінок і реакцій інших людей. Ось тільки замки ці тендітні й прозорі.

Джамала:

Ідея відео дуже співзвучна темам, які я порушую у своїх піснях. Прозорий куб як символ кришталевого замку, в якому ми ховаємося від реальності й інших людей, внутрішній пошук героїні, виражений в трьох різних образах…

Зйомки були складними. Велику частину часу я перебувала в закритому скляному кубі, без доступу свіжого повітря, тому було складно не те що рухатися, але і дихати взагалі. Температура там була майже як в сауні. При цьому потрібно було співати і танцювати в досить непростій сукні і з дуже важкими прикрасами. Примітно, що в цьому відео немає постановника. Всі мої танці — це імпровізація на знімальному майданчику.

Нагадуємо, що реліз синглу Solo відбувся 1 лютого. На початку квітня пісня увійшла в першу десятку відразу двох британських чартів — Upfront Club TOP 30 (7 місце) і Commercial Pop TOP 30 (8 місце).

Пісню “Solo” було написано трьома американськими сонграйтерами, на чолі з саундпродюсером і композитором Брайаном Тоддом, чиї роботи неодноразово отримували мультиплатиновий статус, входили в Top 5 хіт-парадів США і Великобританії й номінувалися на Греммі. В Україні та інших країнах Східної Європи, а також в країнах Кавказу, Середньої Азії, Греції й Ізраїлі реліз здійснює Enjoy Records, на території інших країн світу — американський лейбл 2220 Records спільно з Universal Music Group.

Восени 2019 року Джамала вирушить в турне містами України, приурочене до десятиріччя її творчої діяльності. Тур охопить 12 міст і завершиться 5 грудня концертом в Миколаєві. Програма отримала назву “10” і включатиме в себе найкращі композиції Джамали за всю її кар’єру — від дебютного авторського синглу “You’re Made Of Love” до нової пісні “Solo”.