Новини

Спортивно-комп’ютерний квест – спосіб поєднати віртуальне й реальне з користю для здоров’я

21 сентября 2017

Користувач на ім’я Віталій Акімов пропонує розробникам комп’ютерних забавок створити онлайн-гру-квест, яку, за його словами, неможливо було б пройти просто на комп’ютері, а тільки в поєднанні з активними діями і зі справжніми завданнями в місті, з іншими людьми – гравцями.

Віталій описав орієнтовний перебіг забавки так: «Наприклад: запускаємо онлайн-гру в певний час і бачимо там завдання, яке потрібно виконати десь в місті, гравці приходять до вказаного місця і виконують певні завдання. Виконавши завдання до кінця вони отримують певний „код”, який потрібно буде ввести вдома на комп’ютері і після цього стане доступним наступний рівень гри, який потрібно пройти на комп’ютері. Наступний рівень знову в місті, з реальними завданнями і т.д. Таким чином тут поєднуються і комп’ютерні ігри, і активний спосіб життя, і спорт, адже проходження квесту поєднується із завданнями спортивного характеру».

Вищезгадана мотивація нині перебуває на другій позиції в п’ятірці найпопулярніших ідей другого флайту під назвою «Аctive-брейншторм». Проголосувати за улюблену ідею і запропонувати свою можна на сайті ideax-nescafe.com.ua. Проблематики цього флайту:

1. Як перетворити звичайний мікрорайон на зону активного відпочинку.

2. Які інновації допоможуть зробити життя людей здоровішим?

3. Як мотивувати молодь вести активний спосіб життя?

Поспішайте, до кінця проекту залишилося десять днів. Головний приз – тур до Каліфорнії з екскурсією до Google та Facebook. Окрім того, гарантовані подарунки, а це – ноутбук і смартфони, отримають автори ідей, що потрапили до топ-5.