Новини

StarLightMedia запускає мовлення телеканалів М1 і М2 в HD-якості

7 ноября 2019

Два провайдера телевізійної послуги, офіційні партнери StarLightMedia — Ланет і MEGOGO — покажуть канали у версії з високою якістю. У порівнянні з SD картинка покращиться у п’ять разів.

Перехід на мовлення в HD-якості — важливий етап реалізації стратегії медіа-групи StarLightMedia та розвитку ТВ-ринку України в цілому. Він дозволить глядачам отримати більш якісне зображення на своїх екранах, а партнерам за ринком — запропонувати клієнтам більшу цінність у порівнянні з ефірним мовленням.

— Дотримання принципів партнерства — головний аспект нашої роботи і наша цінність. Раніше ми вже заявляли, що в першому кварталі 2020 року телеканали групи StarLightMedia перейдуть в HD-мовлення. Організація ретрансляції телеканалів М1, М2 в HD-якості у мережах партнерів — один із важливих етапів виконання наших домовленостей з учасниками ринку. HD-якість вже є в мережах двох великих провайдерів телебачення України. При цьому кожен діючий партнер-провайдер StarLightMedia може теж прийняти потік і показувати глядачеві найкращу картинку. Для цього необхідно звернутися до менеджера свого регіону. Потік в HD можна прийняти через IP, технічну сторону забезпечує наш партнер компанія IPmedia, — коментує Микола Фаєнгольд, комерційний директор дивізіону Digital&PayTV StarLightMedia.

Вже зараз StarLightMedia виробляє 66% контенту в HD-якості. До 2020 року відсоток зросте до ста. Перехід на HD-версії дає можливість провайдерам залучати нових абонентів і тим самим сприяти зростанню ринку.

— Для того щоб виробляти і віщати в HD, команда StarLightMedia проводить модернізацію обладнання. Наприклад, ми модернізуємо монтажні сховища і монтажні станції. Це необхідно, тому що не всі комп’ютери можуть витримати нові навантаження. Також оновлюємо супутникову станцію і модернізуємо робочі станції відділів дизайну, промо і діджитал. Вони вже мають досвід із таким матеріалом, але нова техніка дозволить робити це швидше, — говорить Володимир Харченко, технічний директор StarLightMedia.

На думку генерального директора М1 і М2 Сергія Перцева: “Від переходу на HD-якість точно виграють і глядачі, й артисти, і ми, посередники між ними. Приємно, що нинішню ювілейну церемонію “М1 Music Awards” вже можна буде подивитися в HD! Тому, навіть не маючи можливості фізично бути присутнім на концерті, аудиторія точно залишиться в захваті від побаченого!”.