Новини

Тарантіно привіз новий фільм до Європи

21 сентября 2017

Римляни не змогли прогавити приїзд Квентіна Тарантіно до свого міста. Десятки шанувальників  зустрічали режисера біля кінотеатру «Адріано». Мета його візиту — презентувати в Європі свою нову стрічку «Джанго».

Квентін Тарантіно, режисер: «Це дійсно неймовірно — знімати фільм, який тісно пов’язаний з італійською кіноіндустрією, і ще більш неймовірно презентувати його тут — це мрія».

Хоч дія у стрічці відбувається на Півдні США у середині ХІХ століття, «Джанго» Тарантіно знімав у жанрі спагеті-вестерну. Це і є та спорідненість з Італією, про яку згадував режисер. Спагеті-вестерни зародилися саме у цій країні і були дуже популярні в 60-70-х роках. На прем’єру «Джанго» у Римі прибули й деякі актори, які зіграли у стрічці — Джеймі Фокс, Керрі Вашингтон, Семюель Л. Джексон.

Джеймі Фокс, актор: «Тарантіно — найнеймовірніший режисер, з яким мені коли-небудь доводилося працювати. Теми дикого заходу і рабства, які він обрав для фільму — захоплюючі. І для мене це чудовий досвід. Окрім того радує, що стрічка просто зриває каси в США».

Джеймі Фокс утілив головного героя фільму — раба на ім’я Джанго. Його купує на аукціоні з продажу невільників доктор Кінг Шульц і пропонує угоду. За умовами останньої, Джанго має допомогти Шульцу позбутися банди відомих братів Бріттл. Натомість головному герою пропонується визволення з неволі і порятунок дружини від рук работорговця.

Попри улесливі відгуки акторів і любов глядача, є й ті, хто різко критикує Тарантіно за нову стрічку. Приміром, чи не найвідоміший захисник афро-американської культури, режисер Спайк Лі, звинуватив колегу в расизмі. «Американське рабство — це не спагеті-вестерни Серджіо Леоне. Це був голокост», — заявив на Твіттері Спайк Лі. Окрім того, багатьом не подобається, що у стрічці не раз звучить обурливе слово «нігер». Тим не менше, фани творця «Кримінального чтива» з нетерпінням чекають «Джанго» у кінотеатрах. Із 17 січня фільм демонструватимуть в Італії і в Україні.