Новини

Тейлор Свіфт таємно використовувала технологію розпізнавання облич для сканування публіки

13 декабря 2018

Гітмейкерка «Bad Blood» улаштувала полювання на сталкерів. Із переслідувачами в неї ще ті проблеми. Одного зі сталкерів артистки якось заарештували поблизу її Лос-Анджелеського будинку. У чоловіка були з собою ніж і боєприпаси. Тож і перед концертами знаменитість тепер вживає заходів.

Як повідомляє «Rolling Stone», на травневому концерті Тейлор у Пасадені, Каліфорнії, шанувальники проходили через спеціальний кіоск. У приміщенні їм показували репетиційні відеозаписи зірки, тим часом прихована камера зі сканером фіксувала їхні обличчя. Водночас техніка порівнювала зроблені знімки з тими, що були в базі даних. У цій базі даних накопичилися світлини з сотнями осіб, котрі переслідують артистку.

Керівник охоронної фірми, що працює на таких масових подіях, Майк Даунінґ розповів для журналу: «Усі заходили, дивилися на пристрій і програмне забезпечення починало працювати». Вищезгаданий респондент зазначив, що й на собі перевірив дію пристрою перед концертом.

Нині керівники відомого в США ресурсу з продажу квитків розглядають можливість використання технології розпізнавання облич і на інших концертах. Кажуть, що будуть обережні, оскільки тут виникає інше важливе питання – дотримання конфіденційності глядачів.

Представники Тейлор Свіфт не прокоментували цієї звістки.

Критично шалені шанувальники – постійна загроза для 29-річної співачки. Один із них надокучав як артистці, так і її родичам.

Серед інших знаменитостей, котрим доводиться особливо побоюватися сталкерів, – британська поп-виконавиця Лілі Аллен, а також Кендалл Дженнер і Кеті Перрі.