Новини

Тім Бартон воскресив песика

21 сентября 2017

Тім Бартон презентував «Франкенвіні». Мультик про песика-страшка відкрив Лондонський кінофестиваль.

Лондон заполонили кінематографісти. Цьогорічний фестиваль об’єднає безліч світових знаменитостей, серед яких Дастін Гоффман, Бен Аффлек, а також легендарні The Rolling Stones. Проте головною зіркою відкриття заходу став Тім Бартон із його мертвим, але милим песиком.

Тім Бартон, режисер: «Це — не моя ініціатива, повірте. Проте сталося так, і для мене це велика честь бути сьогодні тут і відкривати цей фестиваль».

За дещо похмурою картинкою з дивним головним героєм насправді криється милий і кумедний сюжет. Маленький хлопчик Віктор Франкенштейн, захоплений наукою і хорорами, вирішив повернути свого песика, що помер під колесами автомобіля, до життя. Однак дивне створіння на ім’я Франкенвіні лише дратує й лякає оточення.

Кетрін О’Хара, акторка: «Мені подобається чуттєвість Бартона, а також його почуття гумору. Він зажди переймається долею своїх героїв, особливо невдах. Загалом він справжній художник».

Цікавим фактом з історії мультику є те, що свого часу студія «Disney» відмовилася від однойменної короткометражки через непридатність для дитячої аудиторії. Режисера, що зняв картину у 1984 році, було звільнено з роботи. Проте вже 2007 студія попросила Бертона зняти рімейк на колись забракований фільм. Показ на Лондонському фестивалі став для «Франкенвіні» європейською прем’єрою. Мультфільм, що вийшов у форматі 3D, з’явиться в укра]нських  кінотеатрах із 18 жовтня.

aptn