Новини

У Києві відбувся фестиваль «Слов’янський рок»

21 сентября 2017

«Київська Русь і Слов’янський рок розпочалися з Києва», «Слов’яни всіх країн об’єднуйтеся» — під такими гаслами відбувся одинадцятий міжнародний фестиваль «Слов’янський рок». Подія, що сприяє творчим пориванням молодих виконавців, а публіці дозволяє познайомитися з ними безплатно, дедалі більше зацікавлює гостей з інших країн.

Цього разу на «Слов’янському року» виступило 28 команд. Більшість із них — це конкурсанти, а чотири колективи — запрошені гості. Гурт Seecrees прибув до нас із далекого Таганрога. Його репертуар — суміш хеві-металу, репу й навіть блюзу. Перший вокаліст колективу виступає з ретро-мікрофоном, як в Елвіса Преслі. А після виступу артисти щедро роздають звукознімачі та креші.

Дніпродзержинський Фантом виступав на «Слов’янському року» ще 2011 й виборов перше місце серед гуртів «хард енд хеві». Тепер музиканти завітали на подію в статусі гостей. Після позаторішньої перемоги вони об’їздили пів-Росії, видали сингл і наразі готуються до релізу вже другого альбому. Пісні їм, як і Арії, пише своя поетеса. Харків’яни Royal Corvus брали участь в одинадцятому «Слов’янському року» як конкурсанти.

«Слов’янський рок» приваблює і динозаврів музики. Уперше на фестивалі виступив київський колектив Burnagain, вокаліст і гітарист якого — Дмитро Скуратівський — грає рок ще з 80-х.

Також на фестивалі відбулася презентація нового, третього, номера журналу з однойменною назвою. У ньому — розгорнута інформація про учасників події. «Слов’янський рок» відбувається двічі на рік. Його другий відбірний тур запланований на весну. Під час нього, сказала організатор Ксенія Нікольська, буде більше гостей, а не конкурсантів.