Новини

У Лондоні влаштували модний показ для пишних жінок

21 сентября 2017

Дизайнери, журналісти та модники всього світу перекочували зі сніжного Нью-Йорка до дощового Лондона, де наразі триває фешн-тиждень. Поки увага медіа прикута до нових колекцій іменитих британських брендів, зовсім поруч відбувається ще один захід — показ «плюс-сайз» колекцій. Альтернативний проект, що здійснюється вже вдруге, набув помітного розмаху.
Ремі Рей, організатор заходу: «Ми намагаємося виховувати любов до моди й почуття стилю в пишних жінок. Мова йде не про схвалення худорби чи зайвих кілограмів, ми просто хочемо, щоб люди навкруги мислили ширше, а стандарти краси не були такими обмеженими. Мода не має конкретного розміру. Сподіваємося, що дизайнери нас почують».

До колекцій, що демонструвалися на модній події, увійшли весільні вбрання, купальники, білизна, вечірні наряди та чимало іншого. Серед моделей, що дефілювали в одязі «плюс-сайз», була й донька відомого американського актора, зірки серіалу «Рятівники Малібу» Девіда Хассельхоффа.

Хейлі Хассельхофф, модель: «Я почала модельну кар’єру ще в чотирнадцять років. Мені приємно брати участь у “плюс-сайз” тижні моди. Адже таких заходів справді дуже мало. Утім, я маю відзначити позитивну динаміку в розвитку цієї сфери фешн-індустрії».

Нагадаємо, середньостатистичний розмір одягу британських жінок коливається між сорок другим і сорок четвертим. Це значно перевершує моделі, які демонструються на світових тижнях моди.