Новини

У мережі виклали першу в історії радіосесію колективу Queen

21 сентября 2017

Про виступ гітарист Браян Мей мовив: «Це був перший раз, коли ми побачили Фредді, що працював на повну потужність. Він був піаністом-самоуком і здійснив величезні успіхи в той час, хоч тоді в нас і не було піаніно на сцені, його туди неможливо було пристосувати. Тож у студії Фредді вперше випав шанс показати всі свої фортепіанні навички. І нам фактично вперше піддався цей фортепіанний і гітарний звук, це було вельми захоплююче. «My Fairy King» стала першою серед цих епічних композицій, в якій поєдналися голосові накладення і гармонії. Фредді долучився до цього і це призвело до появи в наступному альбомі «The March Of The Black Queen», а згодом – і «Bohemian Rhapsody»».

 

Виступ потрапив до ефіру 15 лютого 1973 року. Його включили до компіляції «Queen On Air», яка об’єднала шість радіосесій «BBC», котрі рокери записали в період з 1973 по 1977 роки.

Цього місяця також оприлюднили лірик-відео на давню «швидку версію» їхнього хіта «We Will Rock You».

Збірка «Queen On Air» буде доступна в форматі дводискового видання. Також готують вінілову версія та делюкс, до якого потрапили радіоінтерв’ю й концертні записи. Усі ці версії дістануться меломанам 4 листопада.