Новини

У PinchukArtCentre оселилися свині

21 сентября 2017

Близько тридцяти робіт одинадцятьох китайських митців різних поколінь вперше можна було побачити у межах акції «Ніч у музеї». Поряд із мистецтвознавцями, до ознайомлення з оригінальними роботами долучилися і знаменитості, серед яких телеведучий Юрій Горбунов, дизайнер Ольга Громова та лідер гурту «Мед Хедс» Вадим Красноокий.

Увазі шанувальників сучасного мистецтва зокрема доступні твори Ай Вейвея «Велосипеди назавжди» та «Викорчувані», перфоманс Яна Ксіна «Секс-комедія» та інсталяція Сюй Чженя «Поле руху». Відвідувачів також привабила невелика лав-сторі двох поросят, які оселилися в PinchukArtCentre і житимуть там до закінчення виставки.

Бйорн Гельдхоф, заступник арт-директора PinchukArtCentre: «Історія за цим стоїть така: у 2008 році у Китаї стався великий землетрус, який забрав життя шістдесяти тисяч людей. Рятувальники продовжували пошуки вцілілих близько двох місяців і на сорок восьмий день їм вдалося знайти маленьке порося, яке вижило попри все. Це є символом жаги до життя та сили волі».

Любителі сучасного мистецтва вже можуть відвідати виставку «Китай Китай». Експозиція доступна для загального огляду до 6 жовтня.