Новини

Учасники гурту DZIDZIO перетворилися на мешканців планети овочів

21 сентября 2017

Свіже музичне відео DZIDZIO розпочинається словами: «Учені НАСА відкрили нову планету, на якій існує життя. Це – цивілізація овочів, яка ззовні досить сильно нагадує нас, людей».

DZIDZIO: «Ви подивіться взагалі на всіх людей. Хтось нагадує кабачок, хтось – патисон, хтось – огірок, хтось – бульба, хтось – буряк цукровий, а хтось – червоний. Тому ми вирішили, що наш світ у цьому кліпі буде світом овочів. Ця пісня і цей кліп є про тих людей… ви ж себе збоку побачите: які є сусіди, які овочі, які колеги, які відносини між чоловіком і жінкою, коли чоловік стрункий і довгий, а вона – кругла пишна й неповоротка, але молода й весела».

Глядачі вже можуть дізнатися про перебіг подій у кліпі, режисером якого став Любомир Левицький.

 

Любомир Левицький: «Я є кінорежисером і маю дуже мало звичок відхилятися від сценарію, це вже генетично. У нас був чіткий сторі-борд, ми працювали суто за ним. Я б навіть сказав, що ми зняли історію кадр в кадр як вона була промальована. Абсолютно задоволені тим, що в нас вийшло. Основний меседж був – зробити віддзеркалення гурту DZIDZIO».

За словами Любомира, лідер колективу бажав зняти щось середнє між анімаційною стрічкою й фільмом: «Варіацій було дуже багато, десь п’ять. Я пропонував чимало пост-продакшну, багато комп’ютерної графіки, але Дзідзьо наполіг на тому, що дуже важлива швидкість, потрібно якомога швидше представити щось нове, тому що вже давненько щось не випускали. Додатковий пост-продакшн зайняв би ще, як мінімум, місяць. Ми вирішили продумати щось таке, щоб максимум відзняти і мінімально обробляти. Пішли в бік «Маппет-Шоу»».

Із городництвом Дзідзьо, який носив костюм огірка, знайомий.

«Я маю хату, де я народився. У селі. Ту, що ви бачили: там усі дзідзьо-фільми знімалися. Всьо звідтам починалося і звідтам якраз той заряд енергії. Недавно виставив в Інстаграмі фотографію пологового будинку в Ходорові, де я народився. Він такий прекрасний, як і був: увесь в плющі».

 

Окрім кліпу, DZIDZIO та Любомир Левицький готують іще один проект. У ньому лідер колективу постане в образі священика.