Новини

Проєкційне шоу на найбільшому куполі, робот-диригент і музика НАОНІ: як Україна представила себе на головній світовій інноваційній виставці

5 октября 2021 admin

Всесвітні інноваційні виставки EXPO, які проходять раз на 5 років, називають чемпіонатами світу з архітектури. Їхня основна мета — продемонструвати досягнення різних країн-представників. Архітектура самих павільйонів повинна доповнювати основну експозицію, логічно її продовжувати.

Цьогоріч для виставки у Дубаї Україна вперше створила власний стилізований павільйон, а не використовувала орендований. Через кілька днів після офіційного відкриття на EXPO пройшов Національний день України. Музичний тон події задавав Національний академічний оркестр народних інструментів (НАОНІ) і солістка Христина Охітва, а керував ним робот-диригент.

 

Увечері найбільший у світі купол з проєкційним екраном “360 Al Wasl Plaza” став майданчиком для грандіозного шоу з використанням української фольклорної символіки. В якості саундтреку було обрано трек “Time” ONUKA. Над візуалізацією і створенням digital-”візитівки” Україна для виставки EXPO 2020 працювала команда M1 Design. Майже ювелірна за рівнем складності робота над нею тривала більше півроку.

__________

 

Міжнародна виставка EXPO мала відбутися в 2020 році, але через карантинні заходи була перенесена. Організатори зберегли назву EXPO 2020 року, оскільки вперше захід відклали, а не скасували. Раз на п’ять років представники інноваційних сегментів зустрічаються на одній локації, аби надихнути весь світ інноваціями, досягненнями і відкриттями, які націлені на вдосконалення та поліпшення життя на планеті.

__________

Фото: Андрій Максимов